DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI EĞİTİMİ
Dünyada ölümlerin yarıdan fazlasına bulaşıcı olmayan hastalıklar neden olurken; bunların %30 unu kalp damar hastalıkları oluşturmaktadır. Bu hastalıklar için en önemli değiştirilebilir risk faktörleri; aşırı tuz tüketimini de kapsayan sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite yetersizliği, sigara kullanımı ve alkolün zararlı kullanımıdır. Halkımızın sağlığının korunması ve hastalıkların oluşumunun önlenmesinde çok sektörlü bir yaklaşım ile toplumumuzda tuz tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için 2011 yılında oluşturulan ulusal program uygulanmaktadır.
Bu kapsamda; Müdürlüğümüz Eğitim Salonunda Uzm. Dr. Hanife Ece ERİK tarafından personellerimize tuz tüketimi hakkında eğitim verildi.


