AŞIRI TUZ VE ŞEKER KULLANIMI
Toplumda sağlığın korunması ve hastalıkların oluşumunun önlenmesi için “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” yürütülmekte ve söz konusu Programlar tuz ve şeker tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için çeşitli aktiviteler içermektedir. Özellikle ev dışında yemek yiyen nüfusun arttığı son yıllarda; lokanta, pastane, kebapçı, kafe, fastfood, börekçi vb. yerlerde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilen “aşırı tuz ve şeker tüketimin azaltılması” başta olmak üzere “sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin her alanda desteklenmesi” amacıyla;
Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Mustafa AKDEMİR’ in de katkıları ile İlimizde hizmet veren işletme sahiplerine ve çalışanlarına Müdürlüğümüz Diyetisyeni Betül BAŞER ve Birim Personelleri tarafından gruplar halinde aşırı tuz ve şeker kullanımı hakkında bilgilendirme eğitimleri verilmeye başlanmıştır.




.