KURBAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI BESLENME VE YARALANMALARA DİKKAT!!!
09 Ağustos 2019

İl Sağlık Müdürlüğümüz Merkez İlçe ve  ilçelerde Kurban Bayramı için çalışmalarına hız verdi, “Sağlıklı Bayram” etiketi ile Kurban Satış Alanları, Camii  Sağlık Tesisleri, Pazar yerleri, İşyerlerine afişler asılıp, sokak sokak dolaşarak  halkımızı bilgilendiriliyor.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fatih ŞAHİN; Kurban Bayramı Öncesi Halkımızı “Kurban Bayramın’da  Yaralanmalar, sağlıklı Beslenme konularında sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ve gayretle çalıştığını söyledi.

Kurban Bayramında sağlıklı beslenme için; günlük tüketilen et miktarına dikkat edilmesi gerekir. Etler oda sıcaklığında ve dış ortamda uzun süre bekletilmemeli, Et pişirirken ızgara, haşlama, buğulama, fırınlama gibi sağlıklı yöntemlerin tercih edilmesini, buzluktan çıkarılmış ve çözdürülmüş etlerin tekrar dondurulmaması gerekir.

  Kurban kesim işlemleri profesyonel kişilerce yapılmalı, hayvan kesim ve akabindeki süreçte dikkatli olunmalı, kesik ve yaralanma durumlarında vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşlarına başvurulmalı. Açıklamalarında bulundu.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fatih ŞAHİN;  Son olarak da  Mübarek Kurban Bayramının Ülkemize ve Bütün İslam Alemine hayırlar  getirmesini diliyorum. Dedi.

#SAĞLIKLIBAYRAM