Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tarafından Acil Obstetrik Bakım Programı 1.Çekirdek Ekip Stratejik Planlama Grup Toplantısı Yapıldı
22 Şubat 2024

ACİL OBSTETRİK BAKIM PROGRAMI ÇEKİRDEK EKİP STRATEJİK PLANLAMA GRUP TOPLANTISI

Acil Obstetrik Bakım gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum  sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve bebeğin hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünüdür. Bu program çalışmaları kapsamında sağlık yöneticileriyle Müdürlüğümüz toplantı salonunda 20.02.2024 tarihinde saat:14:30’ da Acil Obstetrik Bakım Programı 1. Çekirdek Ekip Stratejik Planlama Grup Toplantısı yapıldı. Toplantıda anne sağlığını iyileştirmek ve geliştirmek, anne mortalite ve morbidite oranlarını azaltmak, sağlık hizmetlerinin niteliğini ve ulaşılabilirliğini arttırmaya yönelik Acil Obstetrik Bakım Eylem Planı yapılıp kararlar alındı, İl Sevk Haritası düzenlendi.

Toplantıya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet PARLAK,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Cahit Bekir KAYHAN, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Abdullah ERKOÇ, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Bahar TOROS, Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa KOZAN,  Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ümit ÖZTÜRK, Sorgun İlçe Sağlık Müdür V. Uzm. Dr. Ümit ÖZTÜRK, Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dr. Öğr. Üyesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Mustafa BAKIRCI, Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Fatih ÇETİN, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Kronik Durumlar Birim Sorumlusu Filiz KABAYEL, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Birim Tabibi Uzm. Dr. Hanife Ece ERİK eşliğinde yapıldı.

• OBSTETİK EĞİTİM