Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında sürekli işçi statüsünde görev yapacak personel alımı kurası yedek adayların il içi yerleştirme sonuçları
28 Mayıs 2020

İlimiz Sağlık Müdürlüğü kadrolarına kura neticesinde asıl olarak yerleştirmeleri yapılan hak sahiplerinden; mazeretsiz olarak belirlenen başvuru süresi içerisinde başvurmayan, başvuru evraklarının incelenmesi neticesinde gerekli şartları taşımadığı tespit edilen, başvurup da evrakları tekemmül ettiği halde ataması yapılıp mazeretsiz olarak göreve başlamayan veya hakkından feragat edenler yerleştirmeden doğan haklarını kaybetmişlerdir. Yerleştirmeden doğan haklarını kaybeden 1 Güvenlik Görevlisi (Silahsız) ve 6 Temizlik Görevlisi hak sahibinin yerine 8 – 9 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen kura neticesinde belirlenen yedek hak sahipleri arasından sıralamaya göre atama yapılması Bakanlık Makamının 27.09.2019 tarih ve 4212 sayılı onayı ile uygun görülmüştür.

Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatında 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik çerçevesinde temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, hastane klinik destek elemanı mesleklerinde kura sonrası atanmaya hak kazanarak 20-21-22 Mayıs 2020 tarihleri arasında göreve başlama işlemleri için gerekli belgelerle birlikte Müdürlüğümüze müracaat eden ve Sürekli İşçi Müracaat Değerlendirme ve Evrak İnceleme Komisyonu tarafından belge incelemesi sonucunda sürekli işçi pozisyonuna atanmasına engel bir durum olmadığına karar verilen yedek sürekli işçilerin il içi dağıtımları için oluşturulan komisyon, Komisyon Başkanı İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih ŞAHİN başkanlığında üyelerin de katılımlarıyla 27.05.2020 tarihinde toplanmıştır.

4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere güvenlik görevlisi ve temizlik personeli meslek gruplarında yedek olarak yerleşerek atanmalarına engel bulunmadığı tespit edilen sürekli işçilerin, yedek sıralamalar, tercihleri ve açılan kontenjan sayıları dikkate alınarak yapılan yerleştirme işlemi yapılmıştır.

Sürekli işçi statüsünde çalıştırılmak üzere yedek olarak belirlenen adayların atama işlemlerine başlanılmış olup, atama işlemleri tamamlandığında tebligat yerine geçecek duyuru yapılacaktır. Karşılıklı yer değişikliği talebinde bulunacak sürekli işçiler en geç 29 Mayıs 2020 tarihi mesai bitiminden önce dilekçeleriyle (yer değişikliği için her iki personelinde dilekçesi gerekmektedir) İl Sağlık Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

İlgililere duyurulur.

SÜREKLİ İŞÇİ KONTENJAN SAYILARI.pdf