SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU
28 Nisan 2020

Sürekli işçi statüsünde çalışmak üzere İlimiz emrine atamaları yapılan personelin yapılan kura sonucu yerleştirildikleri sağlık tesislerine il içi atama işlemleri tamamlanmıştır.

Bu kapsamda;

1. COVID-19 salgınından dolayı, ülkemizin geçtiği olağanüstü durum göz önüne alınarak, atanmaya hak kazanan aday, kendisine yapılan tebligat üzerine, il düzeyinden personel karşılanması yoluna gidildiğinden, en geç üç gün içinde göreve başlayacaktır/  başlatılacaktır.
  2. Hastalığı nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olanlar, durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri ve rapor bitim tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde başvurmaları kaydıyla göreve başlatılabileceklerdir.
  3. Doğumla ilgili mazereti nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olanlar, doğum raporunu ibraz etmesi kaydıyla analık izin süresi bitimine müteakip 5 iş günü içerisinde başvurmaları kaydıyla göreve başlatılabilecektir.
  4. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı sürekli işçi kadrolarına, kura neticesinde yerleştirmeleri yapılan hak sahiplerinden, en geç 3 gün içerisinde göreve başlayamayacak olanlardan, mazereti bulunanların durumları değerlendirilerek, mazeretlerinin bitimine istinaden derhal göreve başlatılmaları sağlanacaktır.
  5. İkametgâhı, yerleşmeye hak kazandığı (Yozgat) yerde olup da, halen başka yerde bulunan adaya, 5 gün yol izni verilerek, bu sürenin sonunda göreve başlaması sağlanacaktır.
  6. Yukarıda belirtilen tarihlerde göreve başlamayan veya başlamak istemediğini beyan eden sürekli işçiler atanma haklarını kaybedecektir.
İlgililere duyurulur.

Sürekli İşçi Hastane Klinik Destek Ekemanı.pdf