Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında sürekli işçi statüsünde görev yapacak personel alımı kurası il içi yerleştirme sonuçları
21 Nisan 2020

4857 sayılı İş Kanunu kapsamında sürekli işçi statüsünde görev yapmak üzere Bakanlığımızca İlimize 56 Temizlik Görevlisi, 16 Güvenlik Görevlisi ve 5 Hastane Klinik Destek Elemanı planlaması yapılmış, yapılan yerleştirme kurası sonucunda açılan kadro sayısı kadar asıl ve yedek aday yerleştirmesi yapılmıştır.

Bakanlığımızca yapılan kura çekimi sonrasında asıl olarak belirlenen sürekli işçi adaylarının 10 Nisan 2020 – 17 Nisan 2020 tarihleri arasında göreve başlama işlemleri için gerekli belgelerle birlikte Müdürlüğümüze müracaat etmeleri istenilmiş olup, asıl aday olarak belirlenen 4 temizlik görevlisi anılan süre içerisinde başvuru yapmamıştır.

Göreve başlama işlemleri için gerekli belgelerle birlikte müracaat eden 52 temizlik görevlisinden birisinin 657 sayılı DMK 48/5 şartlarını taşımaması, yine göreve başlama işlemleri için gerekli belgelerle birlikte müracaat eden 16 güvenlik görevlisinden birisinin öğrenim durumu itibariyle aranan niteliklere sahip olmaması nedeniyle başvurusu kabul edilememiştir.

Belge incelemeleri sonucunda sürekli işçi pozisyonuna atanmasına engel bir durum olmadığına karar verilen 51 Temizlik Görevlisi, 15 Güvenlik Görevlisi ve 5 Hastane Klinik Destek Elemanının il içi dağıtımları için oluşturulan komisyon, Komisyon Başkanı İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih ŞAHİN başkanlığında üyelerin de katılımlarıyla 18.04.2020 tarihinde toplanmıştır.

4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere hastane klinik destek elemanı, güvenlik görevlisi ve temizlik personeli meslek gruplarında asıl olarak yerleşerek atanmalarına engel bulunmadığı tespit edilen ekli listede durumları çıkartılan sürekli işçilerin, tercihleri ile açılan kontenjan sayıları dikkate alınarak yapılan yerleştirme kurası sonucunda karşılarında belirtilen sağlık hizmet birimlerimize atanmalarına karar verilmiştir.

Sürekli işçi statüsünde çalışmak üzere İl emrine atamaları yapılan personelin il içi atama işlemlerine başlanılmış olup, atama işlemleri tamamlandığında tebligat yerine geçecek duyuru yapılacaktır. Karşılıklı yer değişikliği talebinde bulunacak sürekli işçiler ile kontenjan sayısına göre boş kalan sağlık tesislerimize atanma talebinde bulunacak sürekli işçilerin en geç 22 Nisan 2020 tarihi mesai bitiminden önce dilekçeleriyle (yer değişikliği için her iki personelinde dilekçesi gerekmektedir) İl Sağlık Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Temizlik Görevlisi Listesi.pdf
Güvenlik Görevlisi Listesi.pdf