Akdağmadeni Devlet Hastanemizde İlk Kapalı Rahim Ameliyat Yapıldı
22 Şubat 2018

• DSC_0659.JPG
  • IMG_1506 (1) (1).JPG

Akdağmadeni Devlet Hastanesinde ilk defa kapalı rahim alma ameliyatı (laparoskopik histerektomi) yapıldı.

Akdağmadeni Devlet Hastanesine kanama şikayetiyle başvuran 50 yaşındaki M. D., Op. Dr. Elif Külahçı Aslan tarafından hastanede ilk kez uygulanan laparoskopik histerektomi yöntemiyle ameliyat edildi.

Hastanın karnı kesilmeden, kapalı kamera sistemiyle yapılan ameliyat sonrası hasta sağlığına kavuştu.

Op. Dr. Aslan yaptığı açıklamada; bu yöntemin hasta konforu açısından oldukça önemli olduğunu, artık hastaların başka merkezlere başvurmalarına gerek kalmadığını ve jinekolojik operasyonları mümkün oldukça kapalı yöntemle yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Aslan; “Laparaskopik histerektomi olarak bilinen bu yöntemde kamera ile karın içerisi gözlenerek karın üzerinde açılan küçük 2 adet delik yardımıyla operasyon gerçekleştiriliyor. Bu yöntem sayesinde hasta aynı gün ayağa kalkabilirken ertesi gün taburcu olup hayatına devam edebiliyor” dedi.

Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Kiper Aslan hastaneye alınan son teknolojik cihazlarla, bir çok ameliyatın yapılabileceğini belirtirken, tüm hastane personeline teşekkür etti.